review

Website review: Relatieplanet, de grootste datingsite van Nederland.

reviewDetails:

 • naam: Relatie Planet
 • contact: klantenservice@relatieplanet.nl
 • genre: online dating
 • website: Relatie Planet
 • prijs abonnement:  €24,95 pm 1 maand, €14,95 pm  3 maanden, €9,95 pm 6 maanden
 • Gratis versie: Geen berichten versturen mogelijk, wel profielen bekijken en 1 profielfoto.
 • Vanaf 2010 tm 2018 gekozen tot beste dating website.
 • App beschikbaar als je aangemeld bent via website. (via Google play of de Appstore)

Omschrijving:

Relatieplanet is de grootste online dating site van Nederland en België. Elke maand word er op Google ruim 130.000 keer op de zoekterm “Relatieplanet” gezocht! Op de site van relatieplanet maak je een account aan. Daar geef je jouw “voorkeuren” aan waaraan degene die jouw eeuwige liefde moet worden, aan zal moeten voldoen. Vervolgens kun je 24 uur per dag “daten”. Online, dat dan weer wel 😉

Een aantal mogelijkheden voor de betaalde versie via de website (de app heeft niet alle functies die de website heeft)

Relatieplanet

 •  Je profiel aanpassen.
 • Foto’s uploaden naar je profiel.
 • Elke moment je voorkeuren/zoekprofiel aanpassen.
 • Profielen van anderen bekijken.
 • Berichten versturen en lezen.
 • Je nieuwste “matches” en favorieten zien.
 • Klantenservice iedere dag tussen 9:00 en 23:00.

Mijn review:

Succesverhalen Relatieplanet.

datingsiteAllereerst de kans dat jij op Relatieplanet je prins op het witte paard of prinses op een zilveren eenhoorn gaat tegenkomen… Relatieplanet zelf doet er in ieder geval alles aan om je te overtuigen met een enorm aantal succesverhalen.

Van Dirk en Treintje  die elkaar online ontmoete, het klikte meteen en na hun eerste dat branden de liefdesvuren torenhoog. Oh ja, en inmiddels zijn ze al 7 jaar gelukkig samen.

Of al die verhalen waar zijn, geen idee. Ik verwacht dat er zeker waargebeurde romances die op RP (Relatieplanet) gestart zijn tussen staan. Tja, en ook ik ken best een paar van die succesverhalen. Dus echte mensen die elkaar ECHT online ontmoet hebben en nu een ECHTE liefdevolle relatie hebben.

Sterker nog, ik heb ook op RP gezeten 2 hele weken lang! Aan die tijd heb ik wel een relatie over gehouden, al bleek 9 maanden later dat ze toch niet mijn prinses op de eenhoorn was.  Dussss….klinkt op zich goed toch. Aanmelden op Relatieplanet dan maar? Wacht er nog even mee.


Waarom Relatieplanet misschien toch niks voor jou is.

relatieplanetIk ken namelijk ook verhalen van vooral veel vriendinnen (mannen praten daar wellicht minder makkelijk over..) die niet zo positief zijn. Daarnaast staan er op internet ook een hele berg negatieve reviews over gebruikers van RP. Dus laten we even terug gaan in de tijd.

De tijd dat ik nog 3 lentes jonger was dan nu, in de bloei van mijn leven maar wel alleen. Het was lente dus tja dan krijg je wel eens lentekriebels en ik wilde dus graag een relatie.

Omdat ik een serieuze insteek had en echt iets moois wilde opbouwen met iemand heb ik het stappen in mijn woonplaats even gelaten voor wat het was, en met aangemeld op RP om daar andere serieuze mensen te ontmoeten die net als ik, op zoek waren naar True Love.


datingsiteNa me te hebben aangemeld koos ik voor een abonnement van 3 maanden a €14,95 per maand. 3 maanden leek mij wel voldoende om in de heksenketel daar er een geschikte prinses uit te hengelen. Bovendien heb ik niet extreem veel geduld :p

Heyyyyy!!! Een berichtje, zo snel al. Nog geen uur online. Dat beloofde heel veel goeds. Of toch niet… Een dame van tegen de 50 stuurde mij een berichtje met de complimenten over mijn zojuist aangemaakte profiel. Bovendien vond ze dat ik er goed uitzag op mijn foto’s en vroeg ze of ik niet wat meer wilde kletsen.

Fantastisch toch?! Nou, nee. Ik had expliciet in mijn profiel en voorkeuren aangegeven dat ik iemand zocht van maximaal 40 jaar oud. Dat had ze ook wel gelezen gaf ze toe, maar wie niet schiet, schiet ook nooit iets raak was het idee. Voorruit, ik heb haar beleefd gemaild dat ik toch echt verder ging shoppen in de poel met single vrouwen en wenste haar succes met haar zoektocht.


contactenEchter in de loop van de dag kreeg ik nog een stuk of 7 berichten van vrouwen die in de verste verte niet aan mijn “voorkeuren” voldeden. De woorden “atletisch” en “slank” werden door vrouwen schijnbaar ook heel anders geïnterpreteerd dan mijzelf. Even voor de duidelijkheid, ik heb niks tegen vrouwen die niet atletisch of slank zijn, absoluut niet. Maar ik ben dat wel en ik zocht op dat moment iemand die ook qua uiterlijk een beetje bij mij paste.

Op Relatieplanet kan echter iedereen jou een berichtje sturen! Of ze nu voldoen aan je voorkeuren of totaal niet. Daar heb ik mij mateloos aan geërgerd. Daarnaast hoorde ik van veel vrouwen dat ze echt bestookt worden door mannen die foute mails sturen zeg maar. Zo van “Hoi ik ben Ed, zullen we even een nachtje samen elkaars lichaam verkennen?” Nee Ed, niemand gaat zonder dat ze je kennen of uberhaubt een foto van je gezien hebben direct mee jouw lichaam verkennen!


De pluspunten.

relatieplanetZijn er dan misschien ook positieve punten Rene? Jazeker beste lezer! Het is niet allemaal huilen met de pet op. Dit zijn ook mijn ervaringen en van een tiental anderen die ik gesproken heb. Echter ben ik ervan overtuigd dat het niet altijd zo zal gaan als hierboven door mij beschreven.

Een pluspunt van Relatieplanet is bijvoorbeeld de gebruikersvriendelijkheid van de site. Een simpele mooie en duidelijke lay-out. Ook als je geen IT-specialist bent kun je makkelijk achterhalen hoe alles werkt en wat alles betekent. Daarnaast is er ook nog de 7 dagen per week klantenservice als je er echt niet uit dreigt te komen.

Verder een belangrijk pluspunt, ik vond dat er veel profielen waren. Helaas zaten daar ook best een aantal nep profielen en niet meer actieve gebruikers tussen, maar dan nog was de keuze reuze. Je moet gewoon de tijd nemen om tussen alles debielen fakers en seksverslaafden de pareltjes te vinden. Ze zijn er wel.

Mij is het dus in ieder geval gelukt. Wel moet je tegen alle spam kunnen die naar je gestuurd word soms (of vaak), en om leren gaan met ghosting.


Mijn oordeel:

Alles op een rijtje gezet krijgt Relatieplanet van mij net aan 2 sterren. Vanwege de gebruikersvriendelijkheid en de verder goed verzorgde site (RP won 7 jaar op rij de award voor beste datingsite) en voorruit…ik heb ondanks alle onzin daar toch een relatie gevonden.

Alle rommel in mijn mailbox, fakers en stalkers zorgen er echter voor dat ik met mijn ervaringen met Relatieplanet echt niet meer dan 2 sterren geef. Dat is echt het maximum na het verdragen van alle frustraties. Al verwacht ik dat het bij andere datingsites niet veel anders is.

google play android

app store apple

Relatieplanet review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.