project succesvol leven

Succesvol leven, starten met het fundament

Succesvol worden,waar moet ik beginnen?

Succesvol leven, wat betekent dat nu eigenlijk precies? Een Lamborghini, de liefde van je leven, een villa… Mijn ervaring is dat succesvol zijn voor iedereen wat anders kan betekenen. Dus een kant en klaar plan om succesvol te worden is er simpelweg ook niet.

Immers, iedereen wil wat anders. Wel is er genoeg te lezen en vinden over succes. Boeken en YouTube kanalen in overvloed. Een klein aantal daarvan hebben voor mij echte waarde gehad. Bijvoorbeeld het boek 365 dagen succesvol, of het you tube kanaal van Stepan James. De informatie die ze daar geven is meer een richtlijn, een gestructureerde aanpak hoe je succesvol kunt worden. Ga dus niet als een malle succesboeken aanschaffen of je op allerlei blogs en YouTube kanalen abonneren. Lees hieronder eens hoe ik het aangepakt heb.

succesvol leven

 

De 5 levensgebieden.

Om te kunnen groeien zul je eerst moeten uitvinden waar je nu staat en waar je eigenlijk heen wilt. Dan kun je later ook beter bepalen of je wel succesvol bent. Er zijn 5 gebieden waarbij ik mezelf onder de loep genomen heb. Dat zijn: Gezondheid, relaties, tijd, werk en geld. Dit zijn de gebieden waarvan ik denk dat ze bij een mens bepalen of je succesvol leeft. Iedereen worstelt op een gegeven moment in zijn of haar leven wel ergens mee. En eigenlijk altijd is dat probleem te herleiden naar 1 van de 5 gebieden.

 

succesvol leven

Hoe sta jij ervoor?

Bij elk van deze gebieden is het goed om eens te kijken hoe je ervoor staat. Dit kan door bijvoorbeeld jezelf bij elk gebied een cijfer te geven, of ze waarde te geven met een onvoldoende, matig, voldoende,  goed. Het kan soms echt even confronterend zijn om met je neus op een onvoldoende, of misschien wel meerdere gedrukt te worden!

Onthoud, het is niet erg want het kan alleen maar beter worden. Sterker nog, het gaat alleen maar beter worden! Nu weet je in ieder geval hoe je ervoor staat. Veel kennissen die ik ken, weten dat echter niet. Ze drijven maar mee in wat de Amerikanen The Ratrace noemen. Ik ben ervan overtuigd, dat als jij daaruit wilt ontsnappen dat kan. Dus start met uitvogelen waar je op dit moment staat.

 

succesvol leven

Altijd geld te weinig en tijd te kort.

Zelf heb ik ook ik heb zoals vermeld de 5 gebieden onder de loep genomen. Bij mij zijn er 3 gebieden waar is best tevreden over ben. Dat zijn Gezondheid, relaties en werk. Ik ben fit en fris, heb een fantastische vriendin en een leuke baan.

Over geld en tijd…ben ik niet zo te spreken. Voor mijn gevoel moet ik te vaak op een houtje bijten, en daar heb ik geen eens tijd voor. ūüėČ Dus proberen mijn focus steeds meer op die gebieden te richten. Let wel, zonder de andere gebieden uit het oog te verliezen.

Een goede tip is om te starten met het gebied waar je het minst tevreden over bent aan te pakken. Hoe, dat lees is in de posts “Dromen verwezenlijken, waar verlang ik naar?” en “Zet de eerste stap naar een succesvol leven“.¬† Wil je direct wat bruikbare en concrete tips om succesvoller te worden? Lees dan “7 veranderingen die werken“.

“Vergeet niet een reactie achter te laten”

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.