Jouw 4 stappenplan

stappenplan

STAP 1

Wat goed dat je op deze pagina gekomen bent! Jij wilt dus iets veranderen in je huidige leven.

Met alles waaraan je begint is het goed om te weten waar je start. In dit geval is het belangrijk om ieder geval 2 redenen. Je wilt bepalen waaraan je gaat werken en je kunt ook veel motivatie krijgen door soms achterom te kijken en te zien waar je vandaan komt.

Je wilt graag afvallen, of een betere toekomst voor jouw kinderen creëren, je bent je huidige baan helemaal zat of er helemaal klaar mee aan het einde van je geld een stuk maand over te houden – het maakt niet uit waar je nu staat, maar gebruik het om jezelf in gang te zetten.

Dus pak een pen en een leeg A4tje. Omschrijf in een paar korte zinnen waar je nu bent met elk van jouw 5 levensgebieden. Gezondheid, relaties, werk, geld en tijd – eindig door elk gebied een cijfer te geven. Gun jezelf nu even 5 a 10 minuten om alles op te schrijven.

Er zullen best wat gebieden zijn waar je goed gaat. Daar ben ik blij om voor je. Wees ook elke dag dankbaar voor de dingen die goed gaan en de dingen die je al hebt.

 Er zal helaas waarschijnlijk ook een onvoldoende tussen staan. Dat is jammer, maar kijk er op een andere manier naar. Kleine positieve veranderingen zullen in deze gebieden als snel als grote positieve veranderingen aanvoelen.

Zo, de eerste stap zit erop. Nu je alles opgeschreven hebt ben je klaar voor stap 2, “wat wil je veranderen!”

 

Door naar stap 2persoonlijke ontwikkeling