degaelijkse trainingen

App review: Dagelijkse Trainingen – Oefening & Fitness Trainer

trainingenDetails:

Samenvatting:

Dagelijkse trainingen GRATIS is een deel van de Dagelijkse serie van applicaties welke een snelle en effectieve dagelijkse trainingsroutine bevat voor vrouwen en mannen. Deze begeleiden jou door de beste oefeningen te tonen die je eenvoudig thuis kunt uitvoeren.

Selecteer eenvoudig je routine en volg de app! Kies de dagen waarop je wilt trainen en stel een tijd in. Vervolgens kies je de duur van je training en ga je aan de slag. Door de eenvoudig te begrijpen omgeving, compleet met video en timer, kun je gemakkelijk de oefeningen volgen en begrijpen.


Mijn mening:

Zo op het eerste gezicht is deze gratis versie een prima app die doet waar ik naar op zoek was. Echter, schijn bedriegt. Achter de simpel te begrijpen opmaak lijkt niet heel veel research in de trainingen te zijn gegaan. Ik ben een getraind sporter, en in bezit van 2 fitness diploma’s, maar sommige oefeningen waren zeer lastig uit te voeren.

Dan heb ik het vooral over een aantal oefeningen waarbij de balans van een koorddanser vereist leek. Voor mij in ieder geval niet goed uit te voeren.

Een ander groot nadeel is dat je in de app dagen kunt aangeven waarop er een alarm afgaat dat je moet trainen. Irritant daarbij is dat je maar 1 tijdstip kunt aangeven die dan direct van toepassing is op alle dagen. Dus je kunt dat niet per dag instellen.

Maar het meeste vervelende ,en in mijn ogen onverstandige toepassing op de app, is de keuze tussen een 10, 20 of 30 minuten workout. Dat die keuze word aangeboden is op zich prima. 20 oefeningen die 30 seconden duren in de 10 minuten workout, ook prima.

Verrassend genoeg echter, krijg je bij de 30 minuten workout ook 20 oefeningen voorgeschoteld, die maar liefst 90 seconden duren! Je zou verwachten dat je wellicht 60 oefeningen van 30 seconden te zien krijgt. Niet oefeningen die je anderhalve minuut moet uitvoeren.


Pluspunten:

Is er dan niets positiefs te melden? Jawel! De lay-out is niet overdreven modern maar simpel te begrijpen. Daarnaast vind ik de manier waarop ze live de oefeningen laten zien, compleet met timer, een goed idee. Ook de filmpjes van de oefeningen doen mij vermoeden dat dit low budget moest, maar de “trainster” demonstreert ze op een goed te volgen wijze.

Samengevat komt het erop neer dat deze app zeker niet bied wat ik zoek in een fitness app. Dat is een duidelijk, professioneel onderbouwd programma. Daarnaast wil ik kunnen aangeven wat mijn doelstellingen zijn en een aantal trainingstijden kunnen aangeven in de app die mij vervolgens waarschuwt. Dagelijkse Trainingen – Oefening en Fitness Trainer app GRATIS krijg daarom één magere ster.

trainingendownload app store

download android

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.