online verdienen

Online geld verdienen

Online geld verdienen.

online verdienenHet eerste waar ik aan denk als ik “online geld verdienen” hoor, is gelikte types die mij willen overhalen op YouTube om iets te doen wat onmogelijk lijkt.

Oftewel, snel heel veel geld verdienen. Door “even” Amazon FBA  onder de knie te krijgen, of a la minute op de effectenbeurs succesvol en rijk te worden. Mensen, dit is niet waar online verdienen over gaat.

Natuurlijk zijn er genoeg van die (vooral Amerikaanse) gekken op internet die met mooie praatjes beweren dat je volgende maand rijk kunt zijn. Een feit blijft, online verdienen is het nieuwe werken aan het worden.

Alles gaat of kan online tegenwoordig. Concertkaarten bestellen, of toch weer door verkopen omdat je de verkeerde besteld hebt. Informatie zoeken over kantklossen, of mensen uitlachen op YouTube die niet kunnen zingen maar denken van wel. Of je bankzaken regelen!

Voordelen en nadelen van online werken.

Zelfs ik als tennisleraar ontkom er niet aan. Met twee vingers zit ik elke dinsdag en vrijdag noestig op mijn toetsenbord te hakken. Mails beantwoorden, evenementen promoten, lessen indelen en ga zo maar door.

Het voordeel is dat je online heel snel en makkelijk met je klanten, vrienden, familie of doelgroepen kunt communiceren. Het nadeel is dat ze dat ook doen. Altijd! zeg maar, het stopt nooit. 😉

Daarnaast kan online werken ook eenzaam zijn. Op het kantoor werk ik met mijn baas samen. Hij op zijn moderne laptop, ik op een desktop van net na de 2e wereldoorlog. Toch zijn we het wel samen eens dat als we alleen werken thuis, we meer doen.

Een blogpost schrijven moet ik ook echt geconcentreerd doen bijvoorbeeld. Als er een malloot van een collega of vriend de hele tijd tegen mij aan gaat lopen kletsen, zou het niets worden.

Veel vrijheid, opzich….

Daartegenover staat wel, dat veel van de mensen die ik wat realistischer vind overkomen op onder andere you tube, veel vrijheid hebben.

Je hebt immers jouw laptop nodig, een goede internetverbinding, eventueel een stopcontact, en dat is het! You’re ready to go.

Dus overal en nergens kun je werken, als die 3 basics maar aanwezig zijn. Een nadeel is dan weer dat je met al die vrijheid wel de discipline moet hebben om  aan de slag te gaan. Zo lijkt het mij nogal verleidelijk om naar het strand te lopen in plaats van achter de laptop te kruipen als je op je balkon van je 5 sterrenhotel in Barcelona staat.

online verdienen

Is het wat voor mij, dat online gedoe?

Nou, ik heb het over online echt iets voor jezelf beginnen. En meestal zal het antwoord dan nee zijn. Verbaasd? Ik zal het je uitleggen. Om iets goed te kunnen online zal je net als offline iets met passie moeten doen.

Fijn is ook als je er talent voor hebt, of je talent gaat ontwikkelen door bijvoorbeeld trainingen. Wat een echt demotiverend kan werken online echter, is dat jij online opbokst tegen de rest van de wereld.

Ben jij in een dorp in Drenthe de allerbeste in het zelf maken van een authentieke herdersstaf… Online is de rest van Nederland opeens jouw concurrent. Sterker nog, de rest van de wereld.  De link is om maar even aan te geven dat je echt alles op het internet kunt vinden. Ook hoe je een ouderwetse herdersstaf maakt volgens een of andere Amerikaan.

Doorzetten want online verdienen is niet makkelijk.

Toch is er hoop. Want als jij een passie ergens voor hebt, het geduld om er op termijn een expert in te worden, doorzettingsvermogen en tijd…dan is alles mogelijk.

Verwacht alleen niet dat het snel gaat. Je zult tijd nodig hebben om jezelf te onderscheiden. Jouw niche te vinden zeg maar. Het plekje op het grote internet waar jij het beste tot je recht komt.

Misschien verbaasd het je, maar ik leer mensen graag dingen (tennisleraar), en ik vertel graag. Omdat mensen soms gek worden wanneer ik maar blijf doorratelen, ben ik een blog gestart. Dan hoor ik je denken, “rene, verdien je er dan geld aan?” Nee, op het moment niet. Het kost alleen maar geld en tijd, en dat is ok.

Als jouw online bezigheden om je passie draaien, ben je echt. Dan komt iedereen met genoeg toewijding er vanzelf. Mijn kennis delen en jou inspireren is mijn missie nu.

 

3 Ideeën om online voor jezelf te beginnen.online verdienen

Zo, dan zijn we nu eindelijk bij wat ideeën aangekomen. Het is een lijstje dat ik heb samengesteld uit een selectie van ideeën. Een paar maanden geleden voordat ik project succesvol leven gestart was, ben ik een half uurtje gaan brainstormen. Alle ideeën die ik maar kon bedenken heb ik opgeschreven.

Daar zaten ook dingen bij als, “een website maken voor mensen die bij willen verdienen met autowassen koppelen aan klanten”. Dus het was niet allemaal heel goed, geeft niks. Dus bij deze mijn selectie redelijk makkelijk te starten online zaken die op termijn best een centje kunnen opleveren.

 

1. Een boek schrijven.

online verdienenIedereen heeft een verhaal, een goede idee, leuke fantasie of een berg informatie om te delen. En dat kun  je gebruiken om online jouw eigen boek mee te schrijven. Alles wat je maar nodig hebt kun je online vinden. Je hebt overal informatie en online cursussen die je kunt volgen om goed te leren schrijven.

Fiverr is de site bij uitstek voor allerlei kusjes waarbij je hulp nodig hebt. Zoals grafische vormgeving wellicht. Mensen van over heel de wereld bieden daar hun services aan. Meeste klusjes rekenen ze minder dan €25  voor. Ideaal.

Self publishing is ook hellemaal in. Overal zijn sites waar je je eigen boek kunt uitbrengen.  Check wel even goed de reviews uiteraard voor je ergens mee in zee gaat.

Alle informatie om een boek te schrijven en uit te brengen, staat online.

Eigenlijk staat alles om je eigen boek uit te brengen staat al in de bovenstaande alinea. Via de links kun je alle informatie verkrijgen om aan de slag te gaan. Reken er op (afhankelijk van je ervaring en lengte van jouw boek) dat je er gemiddeld wel een jaartje mee zoet bent. Dus het vergt veel tijd en energie.

Daarna ben je als het goed is alleen tijd kwijt aan promotie en marketing. Online natuurlijk! Een website, Instagram en facebook account brengen je al een heel eind op weg.

Ook voor internet marketing geld, hulp genoeg op het internet. Jouw boek maken kost verreweg de meeste energie, daarna kun je met vrij weinig arbeid geld aan jouw boek verdienen. Ik zou zelf uiteindelijk ook graag een boek uitbrengen, als het zo ver is zal ik het zeker laten weten.

 

2. Een blog schrijven.online verdienen

Nu zal je met het schrijven van een blog alleen geen geld verdienen. Leuk om te doen is het zeker. Ik spreek inmiddels uit ervaring. Schrijven over je passie, verhalen en informatie delen met mensen. Heerlijk vind ik het.

Dus heb jij iets wat de wereld van jou moet horen, ga een blog schrijven. Regel een domeinnaam voor je blog en hosting. Tegenwoordig worden 25% van ALLE websites op het internet in elkaar gezet met WordPress, dus dat is ook een aanrader.

Bij meeste goede hosting zit dat er gratis bij gelukkig. Al met al kun je samen met een licentie voor een veilige website (Https:// ipv http:// )en nog wat dingetjes die je nodig hebt voor €30 per maand zeker aan de slag gaan.

Goedkoper kan ook. Er zijn gratis websites waar je een blog kunt starten. Een nadeel is echter dat er dan vaak een heel lange domeinnaam ontstaat. Onhandig. Die gratis sites zetten namelijk eerst hun site in jouw domeinnaam en dan jouw verzonnen naam.

Schrijven alleen voor het geld werkt niet, blog met passie.

Uiteraard kun je uiteindelijk geld verdienen met je blog. Een goede blog trekt bezoekers, en hoe meer bezoekers hoe interessanter je bent voor bedrijven. Zo bestaat er Google Adsense. Ze vragen aan jou om een aantal plekken op jouw website te reserveren voor reclame. Maximaal 3 per pagina. Als je de code daarvoor in je website hebt verwerkt, gaan ze checken of jouw site volgens hun geschikt is voor reclame.

Via onder andere Google Analytics word het aantal bezoekers bekeken, waar jouw site over gaat en of er voldoende goede content is. Zo ja, dan zetten ze reclame op de door jouw aangegeven plekken. Elke klik op een advertentie levert jou dan geld op. Ook kun je gevraagd worden om producten te promoten. Hier staat dan ook een bedrag of percentage van de actuele aankopen via jouw site tegenover.

Is een blog schrijven iets voor jou denk je? Stuur mij dan een reactie of berichtje. Over het opstarten van een blog weet ik inmiddels 1000 en 1 dingen te vertellen. Dus ik wil je graag helpen met het opstarten. Zet vandaag nog jouw eerste stap en start! 🙂

 

online verdienen3. Influencer op social media worden.

Eerste het saaie gedeelte, de betekenis… Een influencer is iemand die op social media zoals bijvoorbeeld via een blog, facebook of instagram, een grote groep mensen heeft die zijn/haar profiel/(blog)posts volgen. Deze persoon bevind zich in het midden van een groot sociaal netwerk en kan daardoor veel mensen beïnvloeden.

Zo, dat is uit de weg. Nu weet je wat een influencer is. Bekende influencers zijn bijvoorbeeld Kylie Jenner, Mari smith en vele bekende sterren. Zij zijn in staat om producten zo aan te prijzen dat er een stijging in de verkopen plaatsvind. Je hoeft gelukkig geen mega ster te zijn om influencer te worden. Enzo Knol is ook ooit klein begonnen.

Heb jij als passie mode? Bij uitstek iets waarmee je influencer zou moeten kunnen worden. Of is jouw passie muziek? Beter nog, een speciale soort muziek….word dan influencer. Het kan ook zijn dat je een groot aantal “volgers” krijgt door gewoon elke week een paar rare filmpjes op YouTube te uploaden. Als dat jouw passie is, so be it.

Net als met de twee bovenstaande ideeën om online iets te verdienen, duurt dit echt wel een tijdje. De eerste euro’s rollen niet de eerste week jouw huiskamer binnen. Alles draait om marketing, hoe zet jij jezelf neer.

Daarnaast zul je moeten investeren. In tijd, in relaties met jouw volgers, in expertise. Experts op het gebied van bijvoorbeeld online marketing. Of een cursus online foto’s maken.

online verdienen

Het is echt niet onmogelijk denk ik .Als dit iets is wat jouw aanspreekt, verdiep je er dan eens in. Zoek verschillende influencers op in verschillende gebieden en op verschillende social media. Wat doen zij goed? Je hoeft het wiel echt niet opnieuw zelf uit te vinden, je moet er alleen je eigen tintje aan geven. Wanneer het jou lukt om een grote groep volgers aan te trekken, dan kun je eens gaan kijken of het iets kan opleveren.

Bedrijven zullen je wellicht uit zichtzelf al contacten om tegen een vergoeding hun producten te promoten. En uiteraard kun je ook weer eens kijken naar Google Adsense.   Wellicht kun je ook een soort lidmaatschap voor premium leden aanbieden. Mogelijkheden genoeg. Net als bij een “echte” baan, doorzetten en je komt er wel.

Wil je meer over online verdienen weten of lezen, of heb je aanvullingen? Laat een reactie achter 🙂

persoonlijke ontwikkeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.