nieuwe start in 2019

Nieuwe energie en motivatie, week 2 in 2019

Nieuwe energie in 2019!

Ik verwonder mezelf een beetje lezers. Ik, iemand die nogal down to earth en praktisch ingesteld is, verwonder over het begin van een nieuw jaar. In dit geval 2019. Ben verwonderd over het feit dat een nieuw jaar zoveel kan doen met een mens.

Jullie moeten weten dat ik nooit van de goede voornemens ben geweest. Op de vraag die mensen mij steevast stellen aan het begin van het jaar,”heb jij nog goede voornemens Rene?”, was mijn antwoord altijd hetzelfde. “Waarom nu pas met goede voornemens beginnen, dat kan toch het hele jaar?!” Oftewel, nee. Ik deed daar nooit aan mee.

Toch is 2019 anders. Als ik om me heen kijk naar hordes mensen die wel voornemens maken zo aan het begin van dit jaar word ik eigenlijk wel een beetje….hoe zal ik het zeggen, vrolijk?.. Familie, vrienden of kennissen die weer proberen te stoppen met roken of starten met sporten om zodoende een strakker lijf te fixen. Dat is eigenlijk mooi toch?

Uiteraard weet ik ook wel dat uit onderzoek is gebleken dat na de eerste 2 maanden van het jaar, meeste voornemens alweer mislukt zijn of op een laag pitje staan. Maar hey!…als je het niet probeert gebeurd er sowieso niks.

“Starten en falen is altijd nog een stuk beter dan er nooit mee beginnen!”

Nieuwe doelen stellen of oude nieuw leven inblazen.

2019 is dus anders voor mij en ik zal jullie precies vertellen waarom. Voor het eerst zie ik als die positieve energie van mensen dit jaar niet als een hoop onzin. Het is iets positiefs. Het is positief dat mensen opeens op 00:00 uur 1 jan zin krijgen om dingen te veranderen in hun leven. Om succesvoller en gelukkiger te worden.

En ondanks dat mijn logische redenering dit allemaal onzin vind, en vreemd dat al die energie precies bij meeste mensen op 1 jan aangewakkerd word, ga ik het omarmen. Als iets werkt, werkt het!  Ook al is het logisch niet te verklaren.

Mensen krijgen nieuwe energie, stellen nieuwe doelen, worden lid van de sportschool of datingapp, stoppen met roken. Dit is het moment om jouw twijfel aan de kant te zetten en ervoor te gaan. Het is niet voor niets dat zelf ontwikkelingscursussen en jaarprogramma’s starten op 1 jan en niet halverwege het jaar.

Dus mocht je de boodschap nog niet door hebben, ga nu aan de slag met jouw leven. Zet je eerste stappen. Maak mooie doelen of blaas je voornemens van vorig jaar nieuw leven in. Gebruik de energie die nu overal hangt als stimulans en motivatie.

project succesvol leven

Dankbaar zijn is belangrijk en fijn.

Dit jaar is ook het besef gekomen dat we dankbaar moeten zijn. Dankbaar voor alles wat goed gaat, voor familie, vrienden om je heen, je gezondheid, het feit dat we in een eerste wereldland wonen.

Wie mij een beetje kent zal de alinea hiervoor waarschijnlijk niet als iets wat ik bedacht heb zien. Te cliché voor Rene. Maar nee beste lezers, ik schrijf dit wel, en uit mijn hart.

Deze kerst heb ik ondanks wat financiële strubbelingen voor iedereen van de familie een klein cadeau gekocht.  Bij elk cadeau heb ik ook een gedichte van 1 A4tje geschreven. Een gedichte met wat positieve woorden. Woorden van bewondering voor die persoon en dankbaarheid. Want wat als ze er allemaal opeens niet meer waren…

Samengevat, er is gelachen, genoten. Er hebben ook tranen van ontroering gevloeid. Het was….prachtig. Door een simpel eerlijk en positief gedichtje is er ook een hoop veranderd bij ons in de familie.

Mijn broertje belde mij laatst (doen we nooit of zelden). Toen ik vroeg wat er was zei hij refererend aan mijn gedichtje voor hem, “goede voornemens toch?… ” Mijn broertje en ik hebben afgelopen 2 weken meer goede gesprekken gehad dan heel wat jaren ervoor bij elkaar opgeteld.

2019 word ons jaar mensen!

nieuwe start in 2019Dus beste lezers, ik weet het zeker. 2019 word ons meest succesvolle jaar tot nu toe! Start zo snel mogelijk en liefst vandaag nog met het stellen van een paar mooie doelen. Geen idee hoe je dat aan wilt pakken?… Start GRATIS met een plan van aanpak via project-succesvol-leven. Klik op de link of scroll even naar beneden op de homepage. Beste wensen en een heel gelukkig 2019 voor iedereen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.