mindset

Creeer een groei mindset

Net voor tijd van een 2,3 naar een 8.

Daar zat ik aan de bar. Mijn eerste tennisles startte over 15 minuten. Slecht geslapen, druk gehad met van alles in de privésfeer en met werk. Mijn collega ,die naast mij aan de bar zat, vertelde ik dan regelmatig hoeveel zin ik had om les te gaan geven.

Ik gaf dan een cijfer. En in de staat waar ik die dag in verkeerde was dat een 2,3. Niet al te best. Het vreemde was dat gaandeweg de minuten voor aanvang van de tennisles het cijfer steeg. En eenmaal op weg naar de tennisbaan, zat ik al snel boven de 7 vertelde ik mijn collega. Mijn mindset was in 15 minuten met zeker 7 punten gestegen.

mindset

 

Zaai enthousiasme en je oogst enthousiasme.

Dat ik zo snel van een negatieve mindset naar een positieve energieke mindset kon gaan, wat zou dat veroorzaakt hebben? Dit verhaal speelde zich 15 jaar geleden af. Ik ben nu 15 jaar wijzer als het goed is.

Inmiddels heb ik onbewust geleerd dat als ik een keer niet gemotiveerd ben,  ik de knop hup kan omzetten. Wanneer ik dat doe ga ik meestal staan, trommel even op mijn borst als een gorilla (het zal maar helpen 😉 ) en pep mezelf op. “Kom op Rene”, “Bam!” of “Energie!!” sta ik dan tegen mezelf te zeggen.

Mijn collega’s lachen zich soms rot. Een feit is wel dat het werkt. Beweeg energiek, roep of schreeuw enthousiaste dingen en je word enthousiast. Je bent je mindset aan het manipuleren.

mindset

 

Waarom is mindset eigenlijk zo belangrijk?

Iedereen, maar dan ook iedereen die ik ken, zie of ooit gesproken heb die echt succesvol is, heeft geleerd licht te zien aan het einde van de tunnel! En dan vooral als het allemaal tegen zit.

Doorgaan, nooit opgeven en gemotiveerd blijven. In jezelf en jouw dromen blijven geloven, ook als het tegenzit. Dat is extreem belangrijk heb ik inmiddels wel geleerd. Met een positieve mindset kun je heel veel bereiken.

Jij gaat immers door waar anderen falen. Ook als het lijkt alsof anderen veel beter zijn in wat jij wilt of doet, doorzetten. Zorg dat je beter word. Een groei mindset noemen we dat ook wel. Kwaliteit kun je leren, dus iedereen kan beter en slimmer worden. En dat betekent dat jij jouw doelen kunt bereiken. Daarom is een positieve mindset super belangrijk!

Zoek uit wat jou motiveert

Inmiddels ben ik er wel achter wat mij motiveert en mij positief houd. Cijfertjes en grafieken onder andere. Ik weet niet waarom maar ik ben er gek op. Analyseren wat er gebeurd, hoeveel mensen er welke dag op mijn blog komen bijvoorbeeld. Dan krijg ik zin om het beter te doen en betere cijfers te scoren, of een grafiek die piekt.

Andere mensen die succesvol zijn en met passie daarover vertellen, dat is ook een trigger voor mij. Als ik even moe ben, geen zin heb en de bank en de tv mij gevangen houden, dan helpt het.

Even op mijn tablet via YouTube een filmpje kijken van een mentor en “I’m on fire!” Bedenk zelf eens wat jou motiveert. Wat inspireert jou en stookt jouw vuurtje op? Het kan echt van alles zijn. De gedachte aan je kinderen, een op het moment geen fijne baan, de drang om anderen te laten zien dat je WEL gaat slagen.

“GET ON FIRE!”

Jouw krachtigste wapen:  positieve mindset!

Even wat voordelen op een rijtje van de goede mindset. Weet jij er nog meer, zet ze even in een reactie 🙂

 • Meer energie
 • Je word eerder geïnspireerd
 • Meer zin en motivatie
 • Je kunt beter omgaan met tegenslagen
 • Minder stress
 • Jij bent inspirerend
 • Je bent leergieriger
 • Je bent creatiever
 • ….
 • ….

Klinkt goed toch? Uitvinden wat jou inspireert en een positieve mindset bezorgt, is dus een hele belangrijke actie. Zeker als jij jouw dromen wilt waarmaken. Vind je het moeilijk om jouw mindset te veranderen in positieve zin? Er zijn veel boeken en filmpjes die jou daarbij kunnen helpen. Kijk maar eens goed rond op internet. Daarnaast wil ik je vragen mij in een reactie te laten weten wat jou motiveert, ik ben benieuwd.

 

 

1 gedachte op “Creeer een groei mindset”

 1. Pingback: Routines, een goed idee om te veranderen. |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.