milieu bewuster

Milieubewust challenge, dit moet je doen! 1 Vuilniszak vol graag.

Een challenge die je in 1 uur kunt doen, 1 vuilniszak vol.

milieubewust

Welkom beste lezer. Vandaag is het een dag voor actie want er is een challenge waar je echt aan mee moet doen. Het mooie aan deze challenge is meteen ook het slechte nieuws bij de challenge. Je kunt hem waarschijnlijk in 1 uur doen.

Wat is die challenge dan wil je natuurlijk weten. Er staat al een hint in de titel van deze post, “1 Vuilniszak vol graag”. De bedoeling is om ergens een lege vuilniszak te scoren. (dikke tip, begin in je keukenkastje 😉 )Daarna komt het makkelijke gedeelte helaas….hem vullen!

Waarmee? Met vuilnis natuurlijk! Vandaar de naam vuilniszak heh Sherlock. Ga de straat op een stuk wandelen, neem de hond of kinderen mee als je die hebt en pik alles op aan vuilnis wat je vind. Totdat je vuilniszak vol zit. Dump die dan netjes in de vuilcontainer. Simpel toch?

Goed en slecht nieuws.

1 vuilniszak volOoit las ik een aantal jaar geleden een onderzoek waarin berekend werd dat Nederland €250 miljoen per jaar kwijt is aan opruimkosten. Dus alle zooi die op het strand achterblijft na een mooie dag…moet opgeruimd worden. Papier, bekertjes en houdertjes die bij de Mac drive naar buiten gekieperd worden….moet ook door iemand opgeruimd worden. Deur van de auto open en even je asbak legen? Je raad het al, iemand moet dat opruimen.

Er moet zo ontzettend veel troep worden opgeruimd, dat is niet te bevatten. De kosten daarvoor zijn zo hoog dat als we alles netjes zelf zouden weggooien in prullenbakken en dergelijke, het Nederlanders dus €250 miljoen per jaar bespaart. Dat is het geld wat de onder andere de overheid niet hoeft uit te geven als we ons wat netter zouden gedragen. Zorg dat troep netjes weggooien een routine is.

Doe mee en app, bel en mail familie en vrienden o dat ook te doen.

Zelf hou ik niet zo van dat promoten van commerciële boodschappen of smeekbedes om likes en berichten die we vooral moeten delen. Maar deze keer smeek ik mee 😉 Deel alsjeblieft dit bericht. Dat kan op facebook via het linkje onder de tekst. Of vertel, app, bel, mail je familie en vrienden. Laten we Nederland en België schoner maken.

Ik ben benieuwd wie er nog meer meedoen. Laat anders een reactie achter bij deze post, of mail mij op info@project-succesvol-leven.nl. Mocht je een leuke foto hebben van jou, je kinderen, hond, hamster etc met een zelf gevulde vuilniszak zwerfvuil en het niet erg vinden als ik die deel op facebook?… Stuur die dan mee.

Laatste tip: misschien een paar  handschoenen mee ivm de hygiene.

“Als je jouw omgeving niet schoon kunt houden, maak hem dan niet vies.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.