Levensgebieden betekenis

Levensgebieden (5):

levensgebiedenDe 5 levensgebieden zijn, gezondheid, relaties, werk, geld en tijd. Elk van deze gebieden bepaald hoe fijn jij je voelt en hoe gelukkig je bent. Je kunt alles goed voor elkaar hebben, maar als je single bent terwijl je graag een relatie wilt… Juist, dan voel je je toch niet 100% happy.


Een goede score is wel een relatief begrip, dus wat de ene persoon een rotleven vind zou de ander als succesvol bestempelen. De levensgebieden worden vaak verward met de 6 basisbehoeften.

De basisbehoeften zijn de dingen die een mens drijft actie te ondernemen. De levensgebieden niet. Dat zijn de gebieden waar je vooral mee bezig bent in je leven.


5 levensgebiedenElk van de 5 levensgebieden is dus nauw met elkaar verbonden. Als een of twee van die gebieden bij jou niet naar behoren “scoren” zal je al snel jezelf niet maximaal gelukkig voelen.  En iedereen wil gelukkig zijn toch?!

 

“Stilstaan is achteruitgang”

Ooit door een intelligent persoon verzonnen uitspraak, en klopt als een bus. Het is ook fijn als je in alle gebieden ergens naartoe werkt. Als een mens geen perspectief heeft, word hij uiteindelijk steeds ongelukkiger is onderzocht.

jouw 4 stappenplan

Probeer daarom eerst eens een visie (3 a 5 jaar vanaf nu) te formuleren. Iets wat je graag zou willen bereiken. Een lange termijn doelstelling zeg maar.

Kijk anders een naar de Gratis cursus “jouw 4 stappenplan” voor een simpel plan van aanpak. Daar lees je hou je goede doelstellingen maakt, je korte termijn doelstellingen S.M.A.R.T. formuleert en het mooie is, je kunt er VANDAAG nog mee beginnen! De kunst is, jouw eerste stap te zetten.


Lees anders eens wat van deze relevante posts op mijn blog.