Groei mindset betekenis

groei mindsetGroei mindset (Growth mindset)

Een groei mindset is gebaseerd op het idee dat je jouw vaardigheden, eigenschappen en intelligentie kunt ontwikkelen en trainen.  Mensen met deze mindset lezen eerder boeken, volgens cursussen en nemen deel aan bijeenkomsten om aan zichzelf te werken. Een groei mindset zorgt ervoor dat je eerder geneigd bent door te zetten wanneer de tot de grens moeten gaan. Feedback word opgevat als positieve opbouwende kritiek en een kans om jezelf te ontwikkelen.

In tegenstelling tot een statische mindset hebben mensen met een groei mindset het besef dat je jouw vaardigheden kunt trainen. Bepaalde eigenschappen kunt ontwikkelen en je intelligentie vergroten door training. Motivatie voor al dat geleer en gestudeer kun je onder andere halen uit jouw visie en een visionboard.

Typische gedachten die iemand met een groei mindset sneller heeft zijn:

Ik hou van uitdagingen

Ik kan alles leren

Vertel mij dat ik hard werk (ipv dat ik slim ben)

Mijn inzet en arbeid bepalen alles