ochtend routines

Dag 30 CEO routines,dit moet je trainen!

Dag 30 CEO routines

Sinds 23 augustus ben ik gestart met CEO dag en nacht routines.  Wat samengevat inhoud dat ik probeer te leven zoals bekende succesvolle CEO’s doen. Dus vooral,….vroeg opstaan!

Pffff…wat kan ik zeggen over dit experiment. Het is in ieder geval zeker niet voor iedereen. Discipline moet wel echt 1 van jouw eigenschappen zijn. Het goede nieuws is, discipline kun je leren. Misschien is het handig om wat plus en minpunten op te noemen over deze “way of life”.

 


De minpuntjes:

ceo routinesHet vroege opstaan, en euhm……eigenlijk is alles zo vroeg gewoon zwaar als je het niet gewend bent.

Afwassen, sporten, ontbijt maken, bed opmaken, mails beantwoorden, mezelf de douche in sleuren. Het kost allemaal nogal wat moeite. Maar het went wel na een tijdje. Ik werd er steeds beter in. Alles ging vlotter en ik kreeg een hoop gedaan. Dat geeft een fijn voldaan gevoel.

Omdat ik zo vroeg in de ochtend veel doe, en ook het gevoel heb dat ik er al een halve dag op heb zitten liep ik tegen een nader minpuntje aan. Mijn echte werkdag moet nog beginnen!!! Oftewel, het lijkt soms alsof ik anderhalve dag werk. Dat vraagt nogal wat van mijn motivatie.

Verder zijn er eigenlijk maar weinig minpunten. Het is gewoon moeilijk vol te houden. Je ligt al snel makkelijk 10 minuten langer op bed, en dan een half uur en dan…. Jullie begrijpen wat ik bedoel.

De pluspunten:

Verreweg het grootste voordeel van CEO routines voor mij persoonlijk is het gevoel van succes. Alle dingen die je doet voordat de rest van Nederland en België opgestaan is, dat voelt goed. Ik verbaas mezelf dan soms ook als ik kijk op de klok, hoe vroeg het is nadat ik al mijn taken voltooid heb.

Een tweede pluspunt is het hebben van een vast ritme. Dus elke dag op dezelfde manier starten.  Het word vanzelf ook makkelijker om alles vol te houden. Je weet gewoon na een aantal dagen waar je aan toe bent, wat je klaar moet zetten in de avond ervoor. De CEO routines geven mij een idee van vastigheid en veiligheid.

CEO routines eindoordeel

project succesvol levenIk denk dat de CEO routines voor best veel mensen een uitkomst kunnen bieden om meer gedaan te krijgen op een dag. Om gemotiveerd te raken en een gevoel van succes en voldoening te ervaren op een relatief simpele manier. Mensen met een wat onregelmatiger leven en  jonge kinderen zullen het echt lastiger hebben dit vol te houden.

Ik zeg niet dat het onmogelijk is, verre van. Maar het vergt meer discipline en flexibiliteit. Omdat je leven onregelmatiger is,  is een vaste routine moeilijker vol te houden. Maar met een beetje doorzettingsvermogen is een CEO routine best aan te leren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.