7 minutes app

App review van Seven – 7 minutes workout

7 minutes workoutDetails:

  • naam: Seven – 7 minutes workout
  • ontwikkelaar: Perigee AB
  • taal: engels
  • genre: gezondheid en fitness
  • website: Seven- 7 minutes workout
  • prijs:  €9,99 eenmalig full version
  • prijs: Gratis (free version)

Samenvatting:

Seven – 7 minutes Free is een app die inmiddels in 127 landen is uitgebracht. Alhoewel de naam doet vermoeden dat je 7 minuten een workout doet, kun je ook langere trainingen selecteren. De basis gratis versie bestaat uit trainingen waarbij je telkens 30 seconden een oefeningen doet. Deze oefeningen die simpel uit te voeren zijn, worden gedemonstreerd door een geanimeerde man of vrouw.

Mijn mening:

Er zitten heel wat opties op deze app. Het kost dus even tijd voor je alles zo ingesteld hebt zoals je wilt. Bij de betaalde versie kun je nog veel meer selecteren, waaronder specifieke trainingen voor bijvoorbeeld gewichtsverlies.

Een minpuntje is dat elke workout hetzelfde is. Dus elke oefening komt steeds weer in dezelfde volgorde voorbij. Kan gaan vervelen. Daarnaast zijn niet alle oefeningen bilateraal. Je moet dat ergens aanklikken eerst.

Een voorbeeld, aan het einde van mij  7 minuten workout, komt zijwaarts planken voorbij. Er word alleen niet aangegeven dat je dat beide kanten, dus zowel links als recht moet doen.


Nog een klein minpuntje dat ik de eerste keer verrast werd. Ik had opeens voor de 5e oefening een stoel nodig. Dat werd niet van te voren gezegd. Stress!!! Snel een stoel erbij gepakt en door. Na wat zoeken kwam ik erachter dat je alle oefeningen van te voren kunt bekijken die in je training zitten. Maar dan moet je wel goed zoeken.

Laatste dingetje is dat er tijdens de training een, voor mij in ieder geval, redelijk pittige bovenbeenspieren oefening voorbij kwam. Dat is op zich ok, er zaten er alleen direct twee achter elkaar. Mijn bovenbenen stonden al redelijk in de fik zeg maar, mocht ik ze direct weer 30 seconden in de fik steken. Had iets beter gekund denk ik.

Pluspunten:

7 minutesDaartegenover staan wel een heel stel positieve punten. Om te beginnen de lay-out. De mooie simpele en duidelijke layout nodigt mij uit aan de slag te gaan. Lastig aan te geven waarom precies, zelf maar even een kijkje nemen lijkt me. Nu ben ik zelf kleurenblind, toch vind ik de kleuren die gebruikt zijn mooi. 

Wat ze ook echt leuk gedaan hebben is de stem van degene die jou aanmoedigt en begeleid. Je kunt verschillende typetjes kiezen. Zo heb je een drill sergant, kung-fu master, een cheerleader of hippie. Grappig en motiverend tegelijk. Zo is de app ook nog leuk om mee te spelen wanneer je niet sport.

De oefeningen zelf zijn in tegenstelling tot de “Dagelijkse trainingen app” goed uit te voeren. Je hoeft geen ballerina te zijn of bodybuilder, gewoon direct alle oefeningen doen. Het poppetje dat de oefeningen in beeld demonstreert doet dat ook op zo’n manier dat ik het zelfs begrijp.;)


Als ik zo alles op een rijtje zet, zou ik zelfs de betaalde versie aanraden. Daarover later wellicht een review. De gratis versie voldoet voor mij meer dan genoeg. Seven – 7 minutes workout is wat mij betreft prima om lekker mee aan de slag te gaan en ook nog lol mee te hebben. 4 sterren!

download app storedownload android

7 minutes app

1 gedachte op “App review van Seven – 7 minutes workout”

  1. Pingback: |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.