de rode draad

31 jan 2019, Ik begin een rode draad te ontdekken

Het eerste verhaal in mijn online dagboek.

project succesvol levenAfgelopen weekend had ik dus bedacht dat ik momenten online wilde delen. Jullie trouwe lezers zo nu en dan meenemen in mijn leven. Dingen delen die mij opgevallen zijn, of die mij wat geleerd hebben. De fouten en succesjes melden en de vooruitgang die ik gemaakt heb en hoe ik dat doe.

Anyway, het idee was duidelijk. Alleen hoe ga ik het kopje noemen waaronder ik al deze posts over mijn leven ga plaatsen? Daar brak ik m’n hoofd dus over dit weekend! Ik had een paar optie bedacht, “mijn succesvol leven” of “mijn dagboek”, en zo nog een aantal. Maar ze dekte de lading niet goed of het lag er juist te dik bovenop.

Tot mijn dochter Kira zei waarmee ik in de auto aan het praten was over de richting van mijn site, “waarom noem je het niet gewoon Dagboek“? Simpel en duidelijk. En dus heet de categorie bij “recente blogposts” dus Dagboek vanaf nu ­čÖé

Na verder overleg met mijn oudste dochter heb ik ook nog wat categorie├źn verwijderd uit mijn recente blogposts. En ik heb er dus eentje toegevoegd.. Ik wil namelijk graag af en toe delen wat er in mijn leven gebeurd. Mijn leven is mijn Project Succesvol leven.


Er komt steeds meer lijn in mijn website.

Inmiddels ben ik al meer dan een half jaar bezig met Project Succesvol Leven. Het is grappig als ik kijk naar de idee├źn die ik eerst had voor mijn site. Het was eigenlijk meer een verzameling losse idee├źn eigenlijk. Ik wilde vooral veel posten op mijn blog en daar had ik wel goede verhalen voor vond ik.

Er staan dan ook al heel wat berichten online zoals je wellicht gelezen hebt op mijn blog. Sommige ben ik best trots op, zoals bijvoorbeeld 11 tips om te veranderen of de mini-cursus: jouw persoonlijke plan van aanpak in 4 stappen. Maar er zijn ook mindere posts wat niet raar is voor een beginnende blogger.

Nu ben ik op een punt beland dat ik merk dat de site een lijn krijgt. Een eigen identiteit. Na het 4 keer helemaal ombouwen van mijn site (stress momentjes of alles bewaard zou blijven)  ben ik nu best tevreden over hou de site eruit ziet. Alhoewel er nog steeds veel te veranderen en verbeteren is. Ik ben wel blij met bijvoorbeeld het lettertype waar ik lang mee bezig geweest ben. Ook de homepage is duizend en 1 keer veranderd maar begint nu zijn definitieve vorm te krijgen.

Het belangrijkste is denk ik wel dat ik op het moment steeds meer idee├źn heb afgestoten en de beste overgebleven zijn. Het verhaal wat ik Project Succesvol Leven wil laten vertellen krijgt vorm. Het gaat niet meer overal een beetje over!

zelfontwikkelingZo weet ik bijvoorbeeld, dat ik nog graag  een aantal gratis cursussen wil maken. Cursussen die je kunnen helpen met de basics in zelfontwikkeling. Op het moment lees is daar enorm veel over, doe veel research. Wat opvalt is dat hoe dik de boeken die ik lees ook zijn, vaak is de boodschap simpel, kort en duidelijk. Dat probeer ik te verwerken in de mini-cursussen. Niet teveel bullshit eromheen!

Daarnaast wil ik binnenkort ook een aantal langere artikelen schrijven, over onderwerpen als motivatie en discipline. Hoe start je en hoe hou je het vol als je een project onderneemt mbt zelfontwikkeling. Ook staan een aantal gezondheid artikelen op het programma, en dan met name gefocust op sport en bewegen. Dat is toch waar ik met een personal trainer opleiding en als tennisleraar een expert in ben.


Hou je missie in je achterhoofd.

Mij helpt bij al het werk aan mijn site, en ook steeds meer in het dagelijks leven, het blijven denken aan mijn missie. En dat is om zoveel mogelijk mensen die dat willen, proberen te helpen zich te ontwikkelen. Om mensen te helpen succesvoller en gelukkiger te worden. Dat doel, die visie, motiveert mij. Het dwingt me om aan de slag te gaan, en ook nog eens met plezier!

Het ondersteund mij ook in het dagelijkse leven dus. Want nu ik me meer bewust ben van mijn missie, merk ik dat ik dankbaarder geworden ben. Dankbaarder voor wat ik allemaal bezit. Met name familie en vrienden hebben meer waarde gekregen.

dagboekIk heb met kerst daarom onder andere voor het eerst voor iedereen een klein cadeautje gekocht, wat bij ons niet perse gebruikelijk is. Nu ging het niet om het cadeau, maar om het gedicht wat ik voor iedereen (13 personen!!!) persoonlijk had geschreven.

Ingaan op wat ik precies geschreven heb is niet zo belangrijk, wel dat het voor iedereen heel persoonlijk was. Er hebben die avond tegen mijn verwachtingen in heel wat tranen gevloeid, op een goede manier.

Nu nog steeds merk ik sinds kerst verandering. De band die ik onder andere met mijn broertje heb is vanaf toen echt anders aan het worden. Dieper en warmer. We bellen elkaar nu ook geregeld, en dat is bijzonder vergeleken bij hoe het eerste was.


Wees dankbaar!

Dus lieve lezer, tel je zegeningen. It’s not all bad people. Wees dankbaar voor de dingen die je wel hebt, en werk hard om de dingen te krijgen die je nog wilt hebben.

dankbaar zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.