project succesvol leven

Gebrek aan motivatie?..Lees hoe ik daarmee omging en iets ontdekte.

Terug bij af, of toch niet?

dipjeMooie plannen, goede ideeën en een mooi platform. En dan gooit er opeens iets roet in je eten. Een schijnbaar klein dipje word een grote. Dat hebben een hoop mensen en ik had dat ook helaas.

Ben je lekker aan het sporten, geld aan het sparen of aan het daten met de liefde van je leven. En bam, opeens gebeurd er iets wat je weer even terugzet. In mijn geval een drukke periode met werk.

Voor die drukke periode had ik energie voor tien om aan mijn project te werken. Elk vrij uurtje offerde ik met plezier op aan mijn website en alles eromheen. In de drukke periode met werk had ik rust nodig en kreeg ik steeds minder motivatie om achter mijn laptop te kruipen.

Herkenbaar denk ik. Na een tijdje is alle motivatie weg, ben je moe en geef je op. Maar wacht even!!! Zo ben ik helemaal niet!

Een dipje is helemaal niet erg

Inmiddels is het anderhalve maand verder. Een aantal vrienden vroegen heel aardig aan mij, ” hoe gaat het met je site?”. Dan zei ik dat ik er binnenkort weer mee aan de slag ging. Van binnen voelde het soms een beetje alsof ik aan het falen was.

dipjeGelukkig ben ik iemand die graag over dingen nadenkt. Ik analyseer en probeert alle in perspectief te zetten. Ik ben tot de conclusie gekomen dat een dipje zo erg helemaal niet is.

 

Juist doordat ik druk voelde dat ik echt weer eens wat aan project succesvolleven moest doen, kreeg ik minder zin om eraan te beginnen. Op het moment dat ik dat realiseerde, het losliet, wist ik dat het wel weer ging komen. Zo heeft dat bijvoorbeeld in het verleden ook met sporten gewerkt bij mij.

Volle bak fitnessen en dan na een tijd steeds wat minder. Tot het stopt en de motivatie weg lijkt. Grappig is dat nu ik me het bovenstaande gerealiseerd heb, me dat zoveel rust geeft dat ik op dit moment zin krijg om te sporten.

Vertrouw erop dat het weer goed komt

Wat ik iedereen graag wil meegeven is dat als je merkt dat je een dip hebt op weg naar jouw doel, je jezelf niet teveel druk moet opleggen. Druk om aan de slag te moeten. Uiteraard moet je niet vergeten waarmee je bezig was, maar vertouw erop dat het moment komt dat je er weer voor wilt gaan.

Je bent ooit immers gemotiveerd begonnen, waarom zou je niet na een periode wat minder actief weer gemotiveerd verder kunnen gaan? Vertrouw een beetje in jezelf en gun jezelf tijd om weer geïnspireerd te raken.

dipje

Dus bij deze weer eens een post op project succesvol leven. De meest persoonlijke ook nog eens, met uiteindelijk een zeer fijne realisatie als het om verlies van motivatie gaat. [motivatie tips]

gebrek aan motivatie

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.